Često postavljana pitanja i odgovori

Vi možete da nas kontaktirate direktno u Centru za kontakte na brojeve 049 / 555-555 ili 038 / 555 – 555 kao i da nam pištete u: kos.info@procredit-group.com . Dok, za svako pitanje, komentar ili žalbu u vezi sa uslugama banke molite se da pište na adresu: kos.customerservice@procredit-group.com , kos.kujdesiperkliente@procredit-group.com 

Centar za kontaktiranje radi svaki radni dan od 08:00 časova do 18:00 časova, dok subotom radi od 9:00 časova do 15:00 časova.

Za ažuriranje vaših informacija, vi treba da se obratite u neko od naših uslužnih mesta. Za promenu adrese, molimo vas da imate sa sobom jedan račun, ne stariji od šest meseci a koji nije nužno da treba da bude na vaše ime, dovoljno je da figurira vaša nova adresa.

Ne. Sve filijale ProCredit banke rade od ponedeljka do petka, od 09:00 časova  – 12:00 časova.

Osnovni dokumenti za otvaranje računa su: važeća lična karta ili pasoš kao i jedan račun za plaćanje vode ili električne energije ne stariji od šest meseci a koji nije nužno da bude na vaše ime ali će biti upotrebljen od banke da bi se potvrdila vaša adresa stanovanja.

Da, kliknite da biste aplicirali online.

Vi treba da posetite jednu od filijala ProCredit banke zajedno sa licem koga želite da ovlastite. Lepo vas molimo da imate u obzir da trebate da imate sa sobom i po jedan dokument indentifikacije.

Slanje tako osetljivih informacija preko emaila se ne primenjuje u ProCredit banci, jedini način da bi imali pristup iz razdaljine u vaš račun je snabdevanje sa uslugom e-Banking. Ako imate ovlašćeno lice u računu, ova osoba može da uzme stanje računa u jednom od uslužnih mesta banke.